Wij reden onlangs een dagje met deze Audi A8 4.0 TFSI quattro Lang Pro Line+ van Vossestein Exclusive.

De koning te rijk en rijden als een vorst. Er zijn maar weinig auto’s waarbij je dat zo letterlijk mag nemen als de Audi A8 Lang. Want wie een beetje op de hoogte is van het wagenpark van ons Nederlandse koningshuis, weet dat dit de majestueuze limo is waarin WA himself zich laat chaufferen.

Goed, gelijk maar weer even met beide benen op de grond. Van buiten en van binnen ziet Audi’s vlaggenschip er uit om door een ringetje te halen. Zover het oog reikt, zijn de materialen van topniveau en ook aan de afwerking is veel zorg besteed. De ‘klassieke’ klokkenwinkel is wel een unicum in het Audi A8-interieur, in die zin dat het verder wemelt van de gimmicks. Naast het head-up-display en de nachtzichtassistent is er bijvoorbeeld een touchpad, waarop je de navigatiebestemming met je vinger kunt ‘schrijven’. Echt handig! De intuïtieve bediening zorgt voor een rustgevende rijbeleving. Datzelfde doel dienen de comfortstoelen, die zeer uitgebreid verstelbaar zijn en naast stoelverwarming ook beschikken over stoelventilatie en een massagefunctie. Formidabel meubilair, waarin je het moeiteloos uren uithoudt. Achterin de Audi A8 Lang profiteer je van de 13 cm langere wielbasis, die meer beenruimte creëert. Na een lange werkdag zet je de achterbank (uiteraard geheel elektrisch) dus gerust in de relaxstand, naar wens compleet met massage.

Met geld is ongeveer alles te koop wat je in een topklasse limousine mag verwachten. Het rijden met Audi’s vlaggenschip is een waar genoegen, zeker wanneer de Audi 4.0 TFSI de aandrijving verzorgt. Hij werkt geruisloos en efficiënt, maar tovert ondertussen met het grootste gemak rijbewijsgevaarlijke snelheden op de klok. Samen met de feilloze automaat, het luchtgeveerde onderstel en de innemende comfortstoelen levert dat een buitengewoon ontspannende rijbeleving op. Deze bijzondere Audi A8 Lang met een nieuwprijs van bijna 220.000,- Euro staat bij Vossestein Exclusive te koop.