€899 .950

Ferrari 365 GTB/4 ‘Daytona’ Competizione -In Period Racing-

Car Details
Carrosserie Overig
Kilometerstand 9513 km
brandstof Benzine
Motor 4360
Transmissie Handgeschakeld
Drive N/A
Kleur Rood
Interieur kleur Zwart
Pk 441 PK
Registered 1970-07-01
Features
Seller Note

Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld
Modeljaar: 2020
Aantal cilinders: 12
Ledig gewicht: 1.360 kg
Laadvermogen: 400 kg
GVW: 1.760 kg
Bekleding: Stof
Aantal zitplaatsen: 2
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Aantal sleutels: 2 (2 handzenders)
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

De Ferrari 365 GTB/4 ‘Daytona’ is één van de meest bijzondere modellen uit de historie van ‘s werelds bekendste sportwagen fabrikant. Revolutionair in de tijd vanwege de styling, en in de jaren ’70 één van de krachtigste productie auto’s.
Zelfs vandaag is de Daytona een icoon in performance en echt een type waar Ferrari mede haar track record hedendaags aan te danken heeft. De Daytona kwam uit op het moment dat Ferrari dominant was in verschillende raceklassen met hun prototypes en net zoals dat nu het geval is werd veel kennis opgedaan in de racerij gebruikt voor het verbeteren van de productie auto’s.
De aggressieve en toch ook elegante 4.4 V12 maakte de Daytona in de jaren ’70 een sportauto waar weinig concurrenten bij in de buurt kwamen! Gereden door een chauffeur met de juiste skills kan de Daytona de stoutste verwachtingen overtreffen! Zoals in Octane Magazine van januari 2018 al vastgesteld is; De Daytona is eigenlijk Ferrari’s eerste echte supercar!

Ferrari Daytona’s hebben hun stempel gezet in de competitie op het hoogste niveau met goede resultaten bij Le Mans en de Daytona. De Competizione Daytona’s hebben uiteraard een nog betere performance. Gezien het feit dat er zo weinig Competizione Daytona’s gebouwd zijn is het niet verwonderlijk dat enkele productieauto’s later zijn omgebouwd naar racespecificaties.

Maar slechts enkele zijn zo goed opgebouwd als het specifieke exemplaar dat wij nu aanbieden. Deze Daytona is in de jaren ’80 ge-upgrade naar race-specificatie met onder andere aanpassingen/toevoegingen aan het onderstel, plexiglas koplampen, verbrede wielkasten achter t.b.v. het overdekken van de Competizione wielen, het toevoegen van een rolkooi en veel andere aanpassingen. Verder is deze Competizione voorzien van een FIA keuring en door de jaren heeft deze Competizione een rijke racehistorie omgebouwd met mooie overwinningen.

1995 1st Tour de France
1996 2nd Tour de France
2000 Tour de Espana
2001 Tour de Espana
2002 Tour de Espana
2005 Tour de Espana
2005 3rd Tour de France

Door de jaren is de Daytona zowel technisch als cosmetisch altijd op het hoogste niveau onderhouden. Zonder enige twijfel is dit één van de leukste en goed voorbereide Competizione Ferrari’s die zowel op het circuit als de openbare weg te gebruiken is. De motor, transmissie en achteras zijn onderhouden en opgebouwd bij één van de beste adressen in Europa, Roelofs Engineering. Uiteraard is alles nog steeds ‘matching numbers’ en wordt de Daytona geleverd met reserveonderdelen zoals een extra set velgen, achterspoiler en versnellingsbak.

Kortom, dit is de unieke kans om een Ferrari 365 GTB/4 Daytona Competizione te bezitten!

De laatste archieffoto’s van deze specifieke Daytona zijn gemaakt in Zandvoort en Parijs in de jaren ’80.

Wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 21:00 op 0348-752499, neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Zekerheden bij Bernards Exclusives:
-Geen afleverkosten
-RDW erkend
-NAP autopas aangesloten
-Open en eerlijk advies
-Inruil en financiering mogelijk